Световната номер 1 Симона Халеп започна с победа участието си във финалите на WTA в Сингапур. 26-годишната румънка надигра френската дебютантка Каролин Гарсия с 6:4, 6:2.

Двубоят продължи 87 минути и сложи край на серията на Гарсия от 11 поредни победи във всички турнири. 24-годишната французойка не беше губила мач от четвъртфиналите в Токио, когато отстъпи срещу шампионката от "Уимбълдън" Гарбине Мугуруса.

Днешната среща беше втора поредна между Гарсия и Халеп. На 8 октомври двете се изправиха във финала на турнира в Пекин. Французойката се наложи 6:4, 7:6 (3), за да вдигне втората си титла за сезона и общо пета в кариерата си.

Халеп взе реванш в Сингапур, след като показа много по-здрави нерви в ключовите моменти от двубоя. Тя имаше пет точки за пробив и реализира четири от тях. Гарсия имаше шест възможности да спечели подаването на румънката, но оползотвори само една.

Двете записаха по 13 завършващи удара, но Халеп допусна седем непредизвикани грешки по-малко - 11 срещу 18. Лидерката в световната ранглиста записа третата си победа от четири мача срещу Гарсия.

"Определено срещу Каролин се играе много трудно", каза Халеп. "Знаех, че и днешният мач ще бъде тежък, защото играхме преди две седмици. Мисля, че днес показах отличен тенис. Играх по-сходен начин с двубоя ни в Торонто, когато успях да я победя (6:4, 6:2). В началото тя беше много силна и постоянна, но във втория сет започнах да усещам, че доминирам в мача и това ми вдъхна увереност", допълни румънката.

"Mного съм щастлива, че започнах с победа в първия ми турнир като номер 1 в света. Приятно е, определено се наслаждавах на корта", каза още Халеп, за която това беше 45-а победа в 60-ия й мач през сезона.

В другия двубой от Червената група Каролин Вознячки разби Елина Свитолина с 6:2, 6:0 за 58 минути. Срещата противопостави тенисистките с най-много титли (Свитолина - 5) и най-много финали (Вознячки - 7) през този сезон.

В неделя се изиграха двете срещи от Бялата група. Мугуруса, която беше избрана за най-добрата тенисистка през 2017 г., победи шампионката от "Ролан Гарос" Йелена Остапенко с 6:3, 6:4. Доскорошната номер 1 Каролина Плишкова надигра Винъс Уилямс с 6:2, 6:2.

Dnevnik.bg