Шампионът "Лудогорец" постигна убедителна домакинска победа с 4:0 срещу новака "Етър" в последния мач от 13-ия кръг на Първа лига. Разградчани се възползваха от равенството между ЦСКА и "Левски" и се откъснаха с пет точки на върха в класирането.

Клаудиу Кешеру вкара хеттрик за успеха на "Лудогорец арена", а едно попадение добави резервата Върджил Мисиджан. Холандецът, който се завърна в отбора след края на сагата с новия му договор, отбеляза страхотен гол само минути след влизането си в игра.

"Лудогорец" постигна шеста поредна и общо десета победа в Първа лига. Шампионите събраха 33 точки и се откъснаха с пет пред втория ЦСКА, с осем пред третия "Левски" и с 12 пред четвъртия "Ботев" (Пловдив). Разградчани вече имат и най-добрата голова разлика в дивизията - 31:6 срещу 32:10 на ЦСКА.

"Етър" допусна първата си загуба като гост от началото на сезона. Тимът от Велико Търново заема 12-ата позиция с 12 точки - с две повече от предпоследния "Дунав" и с десет повече от аутсайдера "Витоша" (Бистрица).

"Лудогорец" откри резултата срещу "Етър" в 23-ата минута. Джоди Лукоки центрира от свободен удар на дясната тъчлиния, Яни Пехливанов увисна под топката, а за Кешеру не беше проблем да отбележи с глава, останал необезпокояван пред вратарското поле.

В 35-ата минута разградчани пропиляха отличен шанс да удвоят аванса си. Пехливанов допусна още една груба грешка, като позволи на Вандерсон да му отнеме топката на десния край на вратарското поле. Бразилецът веднага намери Абел Анисе, който обаче не успя да преодолее Иванов от близко разстояние.

Секунди по-късно "Етър" можеше да създаде сериозни главоболия за домакините. Страничният съдия обаче отсъди изключително спорна засада в ситуация, в която Иван Стоянов и Самб Бадара щяха да се окажат сами срещу вратаря Хорхе Броун.

"Лудогорец" имаше голямо надмощие и стигна до втори гол в 59-ата минута. Попадението отново беше дело на Кешери при статично положение. Вандерсон центрира от корнер, вратарят Христо Иванов се размина с топката и румънският голмайстор на "Лудогорец" не сгреши на четири-пет метра от опразнената врата.

В 66-ата минута появилият се секунди по-рано Мисиджан пое топката с гръб към вратата, завъртя се технично и със страхотен удар от границата на наказателното поле я изпрати в левия ъгъл на Иванов - 3:0. Холандецът не беше играл официален мач от 9 септември, след като досега отказваше да преподпише с "Лудогорец".

Мисиджан имаше основна роля и при четвъртото попадение. Шест минути преди края на редовното време той беше оставен да шутира около точката на дузпата. Иванов спаси, но Кешеру изпревари защитниците и направи добавка отблизо.

Dnevnik.bg