Новак Джокович обяви, че ще направи завръщане на кортовете през декември, заявявайки участието си в демонстративния турнир в Абу Даби. Сърбинът не е играл от 12 юли, когато се отказа заради контузия в четвъртфинала на "Уимбълдън" срещу Томаш Бердих.

Носителят на 12 титли от Големия шлем пропусна остатъка от сезона заради продължителни проблеми с десния лакът. "Това не беше лесно решение за мен, но се опитвам да гледам от положителната страна. Искам да играя професионален тенис още много години", каза Джокович, който в момента на контузията си беше четвърти в света. В момента сърбинът падна до №7 в световната ранглиста.

Турнирът в Абу Даби се провежда между 28 и 30 декември, а в него участват шестима тенисисти.

"Съставът за тази година е силен, както винаги, и ще бъде идеален начин за мен да видя нивото си след продължително отсъствие", каза Джокович в изявление на официалния си сайт.

Освен него участието си в Близкия изток заяви и Стан Вавринка. Швейцарецът се подложи на операция на лявото коляно в началото на август и не можа да защитава титлата си на US Open.

"Възстановяването ми върви по план и нямам търпение да се върна на корта. Мисля, че Абу Даби е точното място, на което да го направя, защото винаги турнирът е много силен", каза Вавринка.

Останалите, които са заявили участие в надпреварата, са световният №1 Рафаел Надал, Доминик Тийм, Пабло Кареньо Буста и Милош Раонич. Канадецът също се връща след контузия, той лекуваше проблеми в китката и прасеца.

Dnevnik.bg