Българският боксьор Кубрат Пулев отговори на Антъни Джошуа, който го разкритикува за контузията, довела до пропадането на мача помежду им. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг за три от световните титли в тежка категория на 28 октомври в Кардиф, но Пулев получи травма.

Преди седмица от екипа на българина обявиха, че преглед с ехограф в Берлин е установил, че 36-годишният българин има разкъсване в един от гръдните мускули, които водят към мишницата на дясната ръка.

Дни по-късно световният шампион обясни, че е играл с по-сериозни травми и нарече контузията на Пулев "дреболия".

"Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек. Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми", съобщи Пулев чрез страницата си във "Фейсбук".

Той обяни, че преди срещу Кевин Джонсън е тренирал с "болезнена контузия в петата". Преди да се изправи срещу Дерек Чисора българинът е "бил зле, с висока температура". "Не отложихме двубоя, въпреки, че 4 дни преди да изляза на ринга, треньорът ме попита, дали не искам да го отложим. Казах: "Абсурд, ще се справя!"

"Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения. Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност. Напротив! Знам, че рано или късно, пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам", каза още Пулев.

Вместо с българина Джошуа ще се бие в Кардиф с камерунеца Карлос Такам. Двубоят между двамата ще бъде за титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBA) и Международната боксова организация (IBO).

Dnevnik.bg