Григор Димитров обяви, че е бил прекалено уморен, за да вземе участие в турнира от категория "АТП 500" във Виена. Българският тенисист беше поставен под №3 в основната схема, но в последния момет се оттегли от напдреварата в австрийската столица.

"Нямах търпение да играя за пръв път във Виена. За съжаление обаче след поредицата от мачове в Азия и успешния турнир в Стокхолм не съм способен физически да играя тази седмица", заяви Димитров, цитиран от столичния австрийски вестник Die Presse.

Българският тенисист е бил във Виена, където е провел личен разговор с турнирния директор Хервиг Щрака, в който е обяснил причините за оттеглянето си, съобщиха местните медии. 

Димитров имаше доста натоварена програма, като изигра 11 мача в рамките на 19 дни. Ако беше взел участие във Виена, той щеше запише пет поредни състезателни седмици.

"Много съм разочарован, че трябва да пропусна турнира. Благодаря за получения "уайлд кард" и се надявам в бъдеще да имам възможност да играя във Виена", каза още световния номер 8.

Димитров получи "уайлд кард" за австрийската столица в последния момент. Първоначално той не планираше да участва, но реши да промени програмата си с идеята да натрупа точки в битката за място във финалите на АТП.

Още в Стокхолм обаче българският тенисист си гарантира дебютно участие в Лондон. Той игра финал в Швеция, като отстъпи срещу миналогодишния шампион Хуан Мартин дел Потро.

Преди това Димитров достигна до полуфиналите в турнира от категория "АТП 500" в Пекин и до четвъртфиналите на мастърса в Шанхай. И в двата случая той беше спрян от световния №1 Рафаел Надал.

Дневник