Носителят на Купата на България "Ботев" оцеля в драматичен и зрелищен мач и се класира за четвъртфиналите. Пловдивчани спечелиха с 4:3 срещу "Царско село" в София след продължения.

Ключов момент беше голът на Фернандо Виана, който в добавеното време изравни за 2:2, за да се стигне до продължения. В тях "канарчетата" направиха обрат.

Мачът, който се игра на стадиона на "Славия", предложи бърз футбол с атаки към двете врати. Втородивизионният отбор игра с увереност и беше на секунди от детронирането на "Ботев".

Срещата започна с нападения към двете врати, като "Ботев" имаше по-добри възможности. Гостите поведоха в 31-ата минута, когато Серкан Юсеин и Тодор Неделев направиха двойно подаване. След това топката беше насочена към Йордан Минев, който стреля точно в горния десен ъгъл."Царско село" имаше нужда от две минути, за да изравни. Кацаров овладя и подаде на непокрития Георги Минчев, който отбеляза.

Играещият във Втора лига отбор направи пълен обрат и поведе в 62-ата минута. Тогава капитанът Реян Даскалов овладя в наказателното поле след центриране от фаул и отблизо вкара.

В последните 15 минути "Ботев" се хвърли в атака. Пловдивчани направиха куп пропуски, като в 84-ата Лъчезар Балтанов стреля с глава и улучи гредата. Усилията на гостите бяха възнаградени в добавеното време Виана отправи добре насочен удар извън наказателното поле и изравни.

Още в началото на продълженията "Царско село" отново поведе. Резервата Светослав Диков вкара красив гол след фалцов удар. "Ботев" направи 3:3 в 98-ата минута, когато Неделев подаде отлично на Стивън Петков в наказателното поле, а той прати топката към Виана. Бразилецът се възползва и отблизо с глава вкара втория си гол.

"Канарчетата" стигнаха до успеха с гол на Петков в 115-ата минута. Неделев центрира от фаул и с глава Петков вкара победното попадение.

Дневник