Късно пробуждане помогна на ЦСКА да направи обрат за 3:1 и да отстрани "Ботев" (Враца) за Купата на България. Червените изиграха много слаб мач, но все пак постигнаха крайната си цел и са на четвъртфинал.

Двубоят на "Българска армия" премина в две лица. Стамен Белчев направи много промени в състава след дербито с "Левски" (2:2) и до почивката ЦСКА игра безобразно. Гостите изпуснаха да водят с два гола, след като вкараха рано чрез Атанас Димитров, а след това улучиха и греда.

Второто полувреме донесе промяна, като в основата беше включването на голмайстора в Първа лига Фернандо Каранга. Червените започнаха да атакуват и да притискат съперника. 

Те бяха улеснени от червения картон на Кристиян Григоров в 65-ата минута. След него дойдоха головете на Каранга, Кирил Десподов и Кевин Кубемба.


"Ботев" започна отлично мача и поведе в осмата минута, когато Димитров засече центриране от ъглов удар. Две по-късно ЦСКА стигна до единствената си добра възможност през първата част - Густаво Кулма влезе в наказателното поле и стреля ниско, но вратарят на съперника спаси.В 20-ата минута Кабов стреля много силно, но улучи гредата. Топката попадна в Емил Стоев, който вкара с глава, но попадението не беше зачетено заради засада.

На почивката Стамен Белчев направи две промени и в игра се появиха Каранга и Кевин Меркадо. Постепенно ЦСКА започна да създава положения и направи няколко пропуска от добри възможности. В 65-ата минута Григоров получи директен червен картон след посягане срещу падналия Каранга.

Само три по-късно след центриране от ъглов удар бразилският нападател стреля и след рикошет резултатът беше изравнен. В последните десет минути червените вкараха още два пъти. Най-напред в 81-ата Каранга не улучи отблизо топката и тя попадна в Десподов, който я прати във вратата.

ЦСКА увеличи преднината си в 84-ата минута, когато Кубемба със силен удар в наказателното поле отбеляза за 3:1.

Дневник