Манчестър сити" и "Арсенал" отново бяха подложени пред голямо изпитание, но устояха и се класираха за следващия кръг в Купата на лигата. "Гражданите" спечелиха с 4:1 срещу "Уулвърхемптън" след дузпи.

"Арсенал" направи обрат за 2:1 срещу "Норич" у дома. "Манчестър юнайтед" нямаше такива проблеми и си тръгна с 2:0 при гостуването си на "Суонзи", благодарение на головете на Джеси Лингард.

"Сити" и "Арсенал", които имаха затруднения и в предния кръг, положиха усилия и продължават в надпреварата.

Воденият от Хосеп Гуардиола отбор имаше превъзходство срещу "вълците" и създаде много положения. Въпреки че в атаката действаха Серхио Агуеро, Габриел Жезус и Бернардо Силва, домакините не успяха да вкарат гол в продължение на 120 минути.

При дузпите Клаудио Браво направи две спасявания, а "гражданите" бяха безгрешни. Агуеро подпечата победата с технично изпълнение.

"Арсенал" съумя да се справи със задачата си, без да се стига до дузпи. "Норич" предизвика лондончани, като поведе с гола на Джош Мърфи в 34-ата минута. Той беше изведен сам срещу вратаря на домакините и го преодоля.Младият Едуард Нкетиа се превърна в герой за "Арсенал". В 85-ата минута той изравни, като засече отблизо топката, след като Коклен продължи към него след ъглов удар.

Отново Нкетиа вкара в 96-ата минута, когато беше точен с глава след ъглов удар. "Канарчетата" опитаха да изравнят", но нямаха успех.

Дневник