Носителят на трофея "Барселона" победи третодивизионния "Мурсия" с 3:0 в първи мач от 1/16-финалите за Купата на краля. Въпреки че старши треньорът Ернесто Влверде заложи изцяло на състезатели, които получават малко или никакви игрови минути в другите турнири, каталунците нямаха проблеми срещу един от слабо представящите се отбори в Сегунда дивисион Б.

Голове на Пако Алкасер, Жерар Деулофеу и Хосе Арнаис осигуриха на рекордьора по отличия спокоен реванш на "Камп ноу". Тримата започнаха като титуляри заедно с вратаря Яспер Силесен, Нелсон Семедо, Хавиер Масчерано, Томас Вермален, Лука Дин, Андре Гомес, Денис Суарес и Карлес Аленя.

Първото полувреме предложи опасни ситуации и пред двете врати, а "Барселона" успя да открие резултата едва в самия му край. В 44-ата минута Делофеу, който беше най-силният играч на каталунците в този мач, достави отлично центриране за Алкасер. Нападателят надскочи прекия си пазач и технично насочи топката във вратата с глава от границата на вратарското поле.

Седем минути след почивката Деулофеу удвои аванса на "Барселона". Крилото, което се завърна това лято на "Камп ноу", направи отличен рейд между трима бранители и от малък ъгъл прокара топката покрай вратаря Сантом.


Само три минути по-късно Арнаис вкара страхотен трети гол. Той получи топката на скорост на левия фланг, навлезе навътре и от границата на наказателното поле не остави шансове на Сантом с мощен изстрел с десния крак по диагонала.

Дневник