Интер" излезе начело в Серия А след успеха си с 3:2 срещу "Сампдория". "Нерадзурите" водеха с 3:0, като направиха куп пропуски, но в края трябваше да се борят за съхраняването на успеха след получени два гола.

Съставът от Милано събра 26 точки и изпревари с една "Наполи", който е с мач по-малко.

Милан Шкриняр даде преднина на домакините, а след това звездата Икарди вкара два гола за 3:0. Синьо-черните удариха и три греди.

С попаденията на Давид Ковнацки и Фабио Куалярела "Сампдория" се доближи до изненадващо изравняване в края и опита да го постигне, но не успя.

Гостите започнаха агресивно и атакуваха в началото. В 18-ата минута обаче "Интер" поведе чрез Шкриняр, който след центриране от ъглов удар изпревари вратаря на съперника. Домакините удвоиха в 32-ата, когато Икарди от воле вкара красив гол.

"Интер" продължи вихрено и след няколко пропусна и греди направи 3:0. В 55-ата минута Иван Перишич получи отдясно и пусна към Икарди, който отблизо засече във вратата.

С два сходни гола "Сампдория" намали изоставането си. Най-напред в 68-ата минута след центриране от дясно Ковнацки отбеляза при далечната греда. Пет минути преди края на мача отново след подаване от дясно Куалярела се възползва и с глава направи 2:3.

Дневник