Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов се надява тимът бързо да се върне на победния път и да спре серията си от три мача без успех в първенството. До преди месец червените водеха в Първа лига, а сега изостават на пет точки от шампиона "Лудогорец".

"Вижда се в последните няколко мача, че има спад във формата на отбора. Футболните хора са наясно, че не може да се държи върхова форма много дълго време, но в такива периоди се вижда дали отборът имат класа да взима мачовете си", каза мениджърът в предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт.

Стоилов смята, че до мача с "Лудогорец" ЦСКА има достатъчно време, за да се върне на победния път. Той уточни, че на "Българска армия" знаят къде са проблемите им и успокои феновете.

Бившият национал не пропусна да се заяде с "Лудогорец", с който неведнъж е имал закачки през годините: "В съперника виждам промяна, да – преди имаха българи, сега нямат нито един. Шампион ще стане този, който задържи формата си по-дълго. За играта им мога да кажа само, че са с нова схема".

ЦСКА играе с "Лудогорец" в 15-ия кръг като гостува в Разград

"Не можахме да победим "Левски", защото играхме слабо през второто полувреме. Има си обективни причини, аз най-много не съм доволен, че по принцип съперникът вкарва по един гол, а на нас ни вкара два", каза един от ръководителите на "Българска армия".

Стоилов обясни, че ръководството е зад треньора Стамен Белчев и разкри, че след двубоя с "Левски" ЦСКА е имал "обяд за сплотяване на колектива", на който е присъствал и мажоритарния собственик Гриша Ганчев.

"Нормално е за клуб като ЦСКА да има слухове, треньорът ако не е свикнал да има напрежение и коментари за работата му, трябва да свикне. Съвсем нормално е феновете да не са доволни след трите поредни равенства. Аз повече се притеснявам от спада във формата", добави главният мениджър на червените.


Стана ясно, че Станислав Манолев е глобен от клуба по вътрешния правилник. Опитният футболист реагира бурно след смяната си срещу "Левски", а после си позволи да критикува треньора Белчев.

"Бяхме извадени мафиотски от участие в европейските турнири. Сега имаме заведено дело в Спортния арбитражен съд и доколкото знам в началото на януари ще има решение. Ще видим дали ще участваме догодина в турнирите", каза Стоилов.

Той говори и за предстоящия конкурс за базите на ЦСКА. Претенции има от аматьорския "ЦСКА 1948", но Стоилов ги нарече смешни.

"Всяко друго решение освен да дадат базите на нас, би било грешно и ще доведе до напрежение сред феновете. Не съм наясно, но доколкото знам си има някакви законови форми. Не знам дали се отдава на концесия стадионът, но претенциите на хората оттам са смешни", каза Стоилов.

 Дневник