Байерн" се класира за осминафиналите за Купата на Германия след успех срещу "Лайпгиг". Баварците спечелиха с 5:4 при дузпите, след като в редовното време и продълженията резултатът беше 1:1.

Основна роля за победата на "Байерн" имаше вратарят Свен Улрайх, който спаси дузпата на Тимо Вернер.

През първото полувреме "Лайпциг" беше по-дейният отбор, като държеше повече топката и атакуваше повече. Това обаче не помогна на "биковете" да стигнат до гол.

Втората част започна лошо за домакините, след като Кейта получи втори жълт картон и беше изгонен. Въпреки това десет минути по-късно те успяха да поведат след дузпа, отсъдена за нарушение на Боатенг срещу Поулсен. Точен от наказателния удар беше Форсберг.

"Байерн" отговори бързо и изравни в 73-ата минута. Боатенг даде отлично извеждащо подаване в наказателното поле, като прехвърли защитата, а Тиаго Алкантара с глава направи 1:1.

Баварците имаха голямо превъзходство в оставащото време, включително и в продълженията, но не можаха да вкарат. Добри възможности изпуснаха Алкантара и Роберт Левандовски. В 114-ата минута Вернер вкара за "Лайпциг", но беше отсъдена засада.

Изпълнението на дузпите започна с девет поредни вкарани удара, но Улрайх спаси изпълнението на Вернер.

Дневник