Григор Димитров изрази удовлетворението си от класирането си за финалите на АТП в Лондон. Българският тенисист ще играе в заключителния турнир за сезона за първи път в кариерата си.

"Много съм щастлив, че се класирах за финалите на АТП. Това винаги е било моя цел и когато разбрах, че се е случило, това беше един от най-великите моменти в кариерата ми досега", каза Димитров.

"Благодаря на всички за подкрепата. Очаквам момента, в който ще играя пред вас. Ще се видим в Лондон", добави той във видео обръщение.

Финалният турнир на АТП, който ще се проведе от 12 до 19 ноември, събира най-добрите осем тенисисти през сезона. Дотук през 2017 г. българинът спечели три титли, включително и най-голямата в кариерата си - от мастърса в Синсинати. Освен това игра полуфинал на Australian Open.

Всичко, което трябва да знаете за:
Мачовете на Григор Димитров (741)

До момента сигурни участници във финалите на АТП са водачът в световната ранглиста Рафаел Надал, рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм и Марин Чилич.
Финалистите са разпределени в две групи по четирима, като играят всеки срещу всеки през ден. След това предстоят полуфиналите и финалът.

Тази седмица Димитров беше предвидил да играе във Виена, но се отказа заради умора.

Дневник