Бившият капитан на националния отбор Красимир Балъков ще открие свое футболно училище в Германия. "Футболно училище – Балъков" се намира в региона на Ройтлинген, близо до Щутгарт, където българинът прекара осем години в местния тим. Легендарният плеймейкър и неговият екип ще обучават млади футболисти между 6 и 14 годишна възраст.

"Амбициозният проект предвижда специална концепция за подготовка на таланти, като акцентите падат върху изграждането на професионални навици и възпитаване в ценностите на съвременното общество като: уважение, толерантност, отговорност, дисциплина. Разбира се, ще се отдаде и дължимото на забавлението, което е задължително условие за успех при децата от тази възраст", гласи съобщение на официалния сайт на футболното училище.

В екипа на Балъков влизат неговият син Красимир – младши, който преди време беше тенисист, а по-късно взе треньорска диплома, както и дългогодишният ръководител в БФС и бургаските "Нефтохимик" и "Черноморец" Пламен Михов.

"Идеята е обмисляна дълго време от Краси и е приета с ентусиазъм от негови колеги и приятели, които го подкрепят при реализирането и. Бившият плеймейкър и капитан на националния отбор, от доста време работи по подобен проект, който да осъществи и в България, но проблеми най-вече от бюрократично естество, забавят реализирането на тази негова мечта. В осъществяването на амбициозния проект, партньор на "Футболно училище - Балъков е Футболното училище към "Щутгарт".

Децата във футболното училище на Балъков ще могат да се обучават по няколко различни плана. Предвидени са лагери през уикенда, които започват в петък и приключват в неделя, седмични и месечни тренировки. Академията на Балъков предлага и индивидуално обучение.

Първите деца започват обучението си във футболното училище на бившия национал от утре 27 октомври.

Балъков не е първият български футболист, който отваря собствена школа. От години Христо Стоичков има частна академия край Барселона, а най-големите таланти от нея са привличани в школата на каталунците.

Освен работата си във футболното училище Балъков е ангажиран и с ЦСКА. Той разкри, че скаут за червените. Преди време той беше свързван с треньорския пост на "Българска армия". За последно бившият национал водеше "Литекс" през сезон 2014-15, а преди това работеше в швейцарските "Грасхопър" и "Санкт Гален", "Черноморец" (Бургас), хърватския гранд "Хайдук" (Сплит) и "Кайзерслаутерн".

Дневник