Третодивизионният "ЦСКА 1948" изрази притесненията си от натиск срещу спортния министър Красен Кралев покрай конкурса за базите, ползвани в годините от ПФК ЦСКА АД. От аматьорския клуб заявиха, че искат законите да бъдат спазени.

Преди дни Кралев каза, че документацията е подготвена и се очаква скоро процедурата да започне. "Ясно е, че има закон, който трябва да се спази. Ясно е къде са феновете, но има процедури, законови правила и трябва да си извървим пътя. Колкото и да ми е тежко, колкото и бързо да искам това да приключи", заяви министърът преди седмица.

От "ЦСКА 1948" посочват, че някои детайли от изказване на Кралев будят притеснения "и напомнят за миналото лято, когато базите бяха отнети от ЦСКА и дадени без конкурс на извънстоличен отбор – "Литекс", като все още договорът остава скрит. Не само от нас, а и от обществото". Клубът продължава да настоява договорът да бъде представен, докато Кралев отказва, за да не се създава напрежение.

"Обещавате конкурсът да удовлетвори "преобладаващата" част от феновете. Господин Кралев, смятаме, че на първо място трябва да бъдат удовлетворени интересите на абсолютно всички българи, тоест държавните интереси. Хората не са фенове само на един отбор, било то "Литекс", "Левски", ЦСКА, "Славия". И при над милион фенове на ЦСКА как ще бъдат изброени "преобладаваща". Отново по кресливи агитки? С платени тролски кампании по "Фейсбук"? С организиране на автобуси от ловешките и етрополските села? Ние искаме да участваме в законна надпревара, не в платени кампании", допълват от третодивизионния клуб.

"И ние забелязваме повишена "активност" на личния Ви профил във "Фейсбук" от страна на фенове на "Литекс". Няма да коментираме заплашителния тон към български министър в някои от тях. Но натискът отново притеснително напомня на извиването на ръце, характерно за лятото на 2016 година, когато беше умишлено фалиран ЦСКА. От господарите на същите тези платени или използвани запалянковци", добавят от "ЦСКА 1948".

В последните седмици клубът, представящ се като клуб на фенове на ЦСКА, започна масирана кампания с платени публикации в социалните медии. В тях се набляга на противопоставянето с "ЦСКА - София", като се използва хаштаг "Ние сме ЦСКА, те са "Литекс". Доскоро от "ЦСКА 1948" твърдяха, че "не се представят като наследник на фалиралия ЦСКА".

Очаква се в конкурса за базите да се включат ръководения от Гриша Ганчев "ЦСКА - София", както и "ЦСКА 1948". Стадион "Българска армия" и базата в Панчарево влизат в новото дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД.

Dnevnik.bg