С две дузпи "Реал" (Мадрид) победи третодивизионния "Фуенлабрада" с 2:0 в първи мач от 1/16-финалите за Купата на краля. Марко Асенсио и Лукас Васкес вкараха головете на стадион "Фернандо Торес" и осигуриха спокоен реванш на европейския клубен шампион.

Старши треньорът на "Реал" Зинедин Зидан очаквано направи много промени в своя състав. Той пусна като титуляри вратаря Кико Касия, Ашраф Хакими, Начо Фернандес, Хесус Вайехо, Алваро Техеро, Лукас Васкес, Дани Себайос, Маркос Йоренте, Тео Ернандес, Марко Асенсио и Борха Майорал.

Играчите на "Фуенлабрада" стояха добре на терена и не позволиха на "Реал" да създаде много възможности за гол в първия час на двубоя. Постепенно обаче домакините се умориха и белите се възползваха, за да вземат комфортен аванс без много усилия.

В 62-ата минута Хакими проби отдясно и беше задържан за фланелката. Той се строполи в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа, която Асенсио реализира по безапелационен начин.

В 80-ата минута Ернандес беше задържан при центриране от корнер и "Реал" получи втора дузпа.

Пако Кандела, който извърши нарушението, получи втори жълт картон, а Васкес превърна наказателния удар в гол.

"Реал" също завърши мача в намален състав, след като Вайехо получи директен червен картон в 89-ата минута за грубо влизане в краката на противников играч.

Реваншът на стадион "Сантяго Бернабеу" е в края на ноември.

Дневник