Кубрат Пулев може да участва в мач за титлата на Световната боксова асоциация (WBA), обяви президентът на Hitz Boxing Боби Хиц. Той посочи, че евентуалният двубой ще е в Чикаго.

"Да, мога да потвърдя, че с моя партньор Рой Джоунс сме говорили с промотъра на Кубрат Пулев - "Зауерланд", за мач между Фрес Окендо и Пулев за титлата на WBA в началото на следващата година", каза Хиц, цитиран от boxingscene.com.

Самият Пулев каза преди дни, че насочва погледа си към мачове в Чикаго. "В Щатите боксът е много развит и там е едно поле, в което не е лошо да се развием. Имаме контакти и в бъдеще мога да играя там. Затова сега ще направим доста разговори на местно ниво, за да видим в бъдеще как трябва да се случат нещата", каза Пулев в София.

Брат му Тервел също трябваше да има мач в Чикаго, но двубоят пропадна.

Според Хиц градът е много подходящ за евентуална среща между пуерториканеца Окендо и Кубрат Пулев, тъй като там има големи общности от двете страни. "Това осмисля подобен мач тук. Последният мач за титлата на WBA в тежката категория в Чикаго беше през 1981 г.", посочи промотърът.

"Вчера получих обаждане от Крис Майер от "Зауерланд", който каза, че Пулев има интерес към мач с Окендо, след като се възстанови от контузията, довела до отмяната на мача му с (Антъни) Джошуа", заяви изпълнителният директор на "Скуеър ринг промоушънс" Джон Уърт.

Той получил уверение, че "до няколко седмици" българинът ще бъде напълно възстановен. От "Зауерланд" казали, че мачът може да е в САЩ или в България. "Нашето желание е да го направим тук", добави той.

Dnevnik.bg