ЦСКА - София" очаква конкурса за базите, ползвани в годините от фалиралото ПФК ЦСКА АД, с надеждата, че ще получи по-добри условия. Това заяви спортният директор Пламен Марков при подписването на договора с "Аджъбадем сити клиник".

"Очакваме решението на ММС, за да получим базите на преференциални условия, които са по-добри от сегашните. Това обаче не зависи от нас, въпреки желанието ни въпросът да бъде по-скоро разрешен, за да продължим с развитието на тези бази. ЦСКА е единственият клуб, който плаща наем за ползване на базите си. Това са едни много сериозни суми, а ние не плащаме наем за "Олд Трафорд", каза Марков.

Той изтъкна, че ръководството на клуба е направило голям ремонт в Панчарево, където отборът се завърна за тренировъчния си процес. "Нашите собственици трябваше да започнат от абсолютната нула и да влагат значими средства, за да може базите в момента да се използват."

Спортният директор уточни, че под "преференциални условия" има предвид "този наем да бъде в реални измерения, защото сме поставени в неблагоприятна конкуренция спрямо останалите отбори от София". "Трябва да плащаме тези пари, вместо те да отиват за нашите отбори. Затова казвам, че тези наеми трябва да бъдат реални. ЦСКА плаща сериозни средства всеки месец за ползването на базите. Искаме този въпрос да се реши, защото той бави част от ремонтните дейности на Панчарево."

В средата на февруари "ЦСКА - София" обяви, че плаща над 100 хиляди лева на месец за ползването на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево.

Интерес към конкурса за базите има и "ЦСКА 1948", който се състезава в Трета лига. Аматьорският клуб изрази притеснения за натиск срещу спортния министър Красен Кралев.

Dnevnik.bg