Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес смята, че клубът изживява един от най-добрите периоди в историята си както на терена, така и извън него. Мадридчани спечелиха четири трофея през миналия сезон (титлата в Ла Лига, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство), а през това лято започнаха новата кампания с още две отличия – Суперкупите на Испания и Европа.

"Реал" стана първия отбор в модерната история на Шампионската лига, който успя да защити трофея си. По този повод журналистът от "Марка" Енрике Ортего написа книга "Дванадесетата: Легендата продължава".

Перес обясни, че финалът в Кардиф през лятото е началото на пътя към още една европейска купа, която "Реал" си постави като цел.

"Тези играчи се завърнаха, за да пишат история. Те са новото ни златно поколение с най-добрия треньор в света – Зинедин Зидан, наследникът на Ди Стефано Кристиано Роналдо и великият капитан Серхио Рамос, както и най-добрите играчи на своите постове в света", каза Перес.

Строителният предприемач оглавява клуба за втори път, след като беше начело от 2000 до 2006 г., а през 2009 г. се завърна.

"Шампионската лига е турнирът, който значи най-много за "Реал" и всички футболисти са наясно колко легендарен статут има тази надпревара", добави Перес.

Dnevnik.bg