Григор Димитров изтегли тежък жребий за турнира "Мастърс 1000" в Париж. Българинът, който е поставен под №6 във френската столица започва от втория кръг, където ще чака победителя от сблъсъка между Ришар Гаске и Беноа Пер. И двамата не са сред най-удобните съперници за него, като той има отрицателен баланс срещу тях.

Българският тенисист има едва три мача срещу 29-годишния Пер, а французинът, който е 40-и в света води с два на един успеха. За последно двамата играха през 2015 г. в Токио, когато Пер спечели. Успеваемостта на Димитров не е добра и срещу далеч по-опитния Гаске. Французинът води с пет на две победи, но в последните им два сблъсъка Димитров успя да го надиграе.

Това се случи първо на "Мастърс 1000" в Шанхай преди година, а след това и в третия кръг на Australian Open в три сета. До момента двамата са се срещали само веднъж в зала – през 2012 г. в Тайланд.

Световният №8 е в потока на Рафаел Надал, но може да се изправи срещу лидера в ранглистата едва на полуфинал. Преди това потенциални съперници на Димитров са Джон Иснър, Виктор Троицки и Диего Шварцман. Българинът може да играе и срещу Хуан Мартин дел Потро или Александър Зверев.

В долната половина на схемата е Роджър Федерер. Маестрото ще стартира с Фелисиано Лопес или Пиер-Юг Ербер.

Изненадващо в последния момент от участие се отказа Доминик Тийм. Австриецът реши да пропусне турнира, но не даде ясна причина. "Има някои неща, които само няколко души знаят. Те не са идеални и ме натоварват допълнително".

Турнирът в Париж започва в понеделник и е последната надпревара преди финалния "Мастърс" турнир в Лондон. Григор Димитров вече си осигури участие в английската столица след като е един от най-добрите осем за 2017 г.

"Много съм щастлив, че се класирах за финалите на АТП. Това винаги е било моя цел и когато разбрах, че се е случило, това беше един от най-великите моменти в кариерата ми досега", каза Димитров.

Във френската столица той никога не е преминавал третия кръг. Преди година Димитров отстъпи пред Новак Джокович именно на тази фаза.

Dnevnik.bg