След три шампионатни мача без победа ЦСКА най-накрая се поздрави с трите точки и спечели срещу "Славия". 1:0 се оказа достатъчно на червените да стигнат до успеха, макар че отново не направиха най-добрия си мач. Тиаго Родригес се превърна в герой за ЦСКА, след като отбеляза единственото попадение за отбора си.

Домакините бяха изпратени от публиката на "Българска армия" с освирквания, след като запалянковците не останаха доволни от видяното.

Срещата се запомни и с факта, че Фернандо Каранга няма гол вече в трети пореден мач. Бразилският нападател имаше някои добри шансове, но не можа да демонстрира головата си форма от предходните срещи. Той вече е в серия от 298 минути без попадение в Първа лига. Най-фрапантният пропуск на нападателя беше в продължението, когато на два метра от вратата, Каранга не успя да я засече в мрежата. 

Преди двубоя "Славия" беше в серия от пет поредни мача без загуба, но не можа да избегне поражението на "Българска армия". Белите нямаха кой знае какви ситуации на сметката си, а разчитаха повече на изритани топки и статични положения.

Едва в края на мача гостите опитаха масиран натиск, който обаче не доведе до изравнителен гол.

ЦСКА започна по-активно и се настани в половината на "Славия", като опитваше главно флангови атаки. Треньорът на домакините върна в състава Кирил Десподов, а младият футболист показа желание да се докаже.

В 24-ата минута ЦСКА откри след точен изстрел на Тиаго Родригес. Каранга напредна отдясно, справи се с трима в бяло и стреля от малък ъгък, но Стергиакис изби. При добавката обаче Тиаго нямаше проблем да се разпише.

Португалецът успя да се разпише във втори пореден шампионатен мач, след като в двубоя с "Левски" го стори на два пъти.

Две минути след попадението си Тиаго можеше да вкара още един гол, но неговият удар в долния ляв ъгъл беше спасен от Стергиакис. При последвалия корнер червените имаха още два отлични шанса, но първо удар на Манолев с глава беше спасен, а после от десетина метра Манолев не уцели вратата.


През втората част ЦСКА продължи да бъде по-активния отбор, но с пропуски се отчетоха Манолев, Десподов, Густаво Кулма и Фернандо Каранга. Пропиляните положения разколебаха футболистите на Стамен Белчев и заключителните 20 минути се превърнаха в мъчение за червените.

В тях по-активен беше тимът на "Славия", който всячески търсеше изравнителен гол. Белите разчитаха на дълги подавания към тараните Ивайло Димитров и Калоян Кръстев, а те на няколко пъти бяха близо до целта. Пет минути преди края гостите поискаха и дузпа за игра на Каранга с ръка, но реферът Георги Димитров не уважи техните протести.

Дневник