Винъс Уилямс и Каролин Вознячки се класираха за финала в заключителния турнир на WTA в Сингапур. Американката се завърна във финалите след отсъствие от осем години и успя да се класира за мача за титлата за трети път в кариерата си.

По-голямата от сестрите Уилямс спечели през 2008 г., а година по-късно отново игра финал. Сега тя се справи с французойката Каролин Гарсия, въпреки че изоставаше с един сет. Уилямс спечели след 6:7 (3), 6:2, 6:2, надделявайки след 2.32 часа.

Световната №5 влезе трудно в двубоя правеше много грешки, но се възстанови и показа много по-стабилна игра във втората и третата част. 

"Каролин игра страхотно и всеки път, когато си мислех, че имам предимство тя успяваше да отговори. Наистина беше много труден мач. Сега ми предстои финал срещу друга много силна състезателка, отново Каролин. Мисля, че ще бъде като дежа-вю за мен", каза Уилямс.

В другия полуфинал датчанката се наложи със 7:6(9), 6:3 над чехкинята Каролина Плишкова. Това е второ класиране на Вознячки за финала на турнира след 2010 година, когато отстъпи в три сета пред белгийката Ким Клайстерс.


Двубоят между Вознячки и Плишкова бе много оспорван, като в първия сет чехкинята пропусна три сетбола при 5:4 гейма на свой сервис. В тайбрека Вознячки поведе с 6:1 точки, пропиля пет поредни сетбола, което даде нов шанс на Плишкова да спечели първия сет при 7:6. Вознячки отрази първата възможност, открила се пред Плишкова, но чехкинята още два шанса за завършване на сета при 8:7 и 9:8 точки, но отново не успя да ги реализира.

Маратонският първи сет все пак приключи след час и 24 минути игра при 11:9 точки за Вознячки, която го затвори при шестата си възможност да го направи.

Вторият сет започна с 4 пробива в първите пет гейма, като двете тенисистки си размениха по два такива. В осмия гейм Вознячки реализира нов такъв, който този път се оказа решаващ и позволи на датчанката да спечели и втория сет след 6:3.

Дневник