Челси" нанесе седма загуба от началото на сезона за "Борнмът" при гостуването си на южния бряг. Шампионът на Висшата лига не стигна никак лесно до трите точки и благодарение на звездата си Еден Азар успя ад спечели. Двубоят се оказа неочаквано труден за хората на Антонио Конте, които все пак успяха да запишат четвърта суха мрежа от началото на кампанията.

За разлика от гостуването си на другия опашкар в подреждането "Кристъл палас", този път сините от Лондон си тръгнаха с трите точки.

Преди почивката гол на Алваро Мората беше отменен заради засада, но повторенията не убедиха в правотата на съдийството решение. Лайнсменът отсъди засада на Сесар Аспиликуета преди Мората да прати топката в мрежата.

Домакините от "Борнмът" нямаха кой знае какви положения през първите 45 минути, а Джърмейн Дефоу имаше тих следобед и напусна още на почивката. Ветеранът, който има голове срещу "Челси" с четири различни тима ("Тотнъм", "Портсмът", "Съндърланд" и "Уест хем"), не успя да отбележи юбилейното си попадение №200.

През втората част звездата на сините Азар взе нещата в свои ръце и в 51-ата минута изведе тима си напред. Той получи хубас пас от Мората, влезе в наказателното поле и със силен шут в близкия ъгъл на Асмир Бегович откри.

До края на двубоя "Челси" аристократично пропусна няколко много добри шанса, а в заключителните минути трябваше и да се отбранява.

С добавените три точки хората на Антонио Конте веч имат 19, колкото и "Арсенал" и заемат четвърто място, на една зад "Тотнъм". "Борнмът" е 19-и с едва седем точки.

Дневник