Шампионът на Италия "Ювентус" постигна успех срещу "Милан" в дългоочакваното дерби на Серия А. Очакванията за завързан двубой се оправдаха, но "бианконерите" бяха отбора, който си вкара положенията и показа по-голяма концентрация пред вратата на противника. Шампионите победиха с 2:0, а в герой за тима се превърна Гонсало Игуаин, който отбеляза и двата гола.

Победата е трета поредна за "бианконерите", които се изравниха с лидера в шампионата "Наполи" с по 28 точки. Неаполитанците обаче имат мач по-малко като в неделя са домакин на "Сасуоло".

Още в 23-ата минута "Ювентус" откри резултата след попадение на Игуаин. Той получи пас от сънародника си Дибала и реализира. Попадението беше под №100 за аржентинеца в Серия А с екипите на "Ювентус" и "Наполи", за който игра преди това.

В края на първата част "росонерите" бяха по-активни и можеха да изравнят, но Никола Калични пропусна най-доброто положение.


След подновяването на играта "Ювентус" се прибра в защита, започна да действа на контраатаки и дебнеше кога да нанесе своя удар. Това се случи в 64-ата минута, когато падна втория гол на Игуаин.

Със 101 гола в 153 срещи в Серия А, аржентинецът се нареди до Златан Ибрахимович. Той е едва вторият футболист в Европа, който достига до 100 или повече гола в две от Топ 5 първенствата на Стария континент.

Игуаин, който е на 29 години, има 107 гола в 190 срещи за "Реал" (Мадрид), където игра между 2006 и 2013 г. Ибрахимович има повече от 100 гола в Серия А (122 попадения за "Ювентус", "Интер" и "Милан") и Лига 1 на Франция (113 гола за ПСЖ).

Дневник