Барселона" постигна деветата си победа от десет мача в Примера дивисион. Лионел Меси отново се оказа вдъхновението, от което каталунците имаха нужда при успеха с 2:0 срещу "Атлетик" в Билбао.

Аржентинецът вкара първия гол, а в добавеното време Паулиньо удвои.

"Барселона" е на върха с 28 точки, като води с четири пред "Валенсия" и с осем пред "Реал". Мадридчани са с мач по-малко, като ще гостуват на "Жирона". За "Атлетик" това беше трета загуба в последните четири мача, а баските са 11-и с 11 точки.

Домакините положиха много усилия, но направиха пропуски, които не им позволиха да променят хода на срещата.

През първото полувреме "Барселона" имаше превъзходство и държеше инициативата. Нападателят на "Атлетик" Ариц Адурис имаше две добри възможности в 18-ата и 20-ата минути, но не можа да преодолее игралия много силно Тер Стеген.

В 36-ата Жорди Алба подаде от ляво и Меси засече, за да даде преднина на "Барселона". Пет по-късно Паулиньо стреля силно в наказателното поле, но улучи гредата.

След почивката баските се насочиха в атака и опитаха да изравнят, но без успех. В последните минути Адурис изпусна нова възможност. В добавеното време след удар на Луис Суарес вратарят Кепа Арисабалага спаси и Паулиньо се оказа на подходящото място, за да вкара за 2:0.

Дневник