Лудогорец" уби надеждите на "Левски" да се намеси в битката за титлата след победа с 2:0 в дербито от 14-ия кръг на Първа лига. Шампионите записаха седми пореден успех в шампионата и си върнаха аванса от пет точки пред втория ЦСКА. "Левски" допусна трето поражение за сезона и се отдалечи на 11 точки от лидера в класирането.

Върджил Мисиджан даде аванс на "Лудогорец" в 11-ата минута, а 14 минути след почивката Вандерсон реши двубоя в Разград с второ попадение. Разградчани удържаха спокойно аванса си и не допуснаха гол за десети път в 14-те си шампионатни срещи.

Старши треньорът на домакините Димитър Димитров заложи в стартовия състав на вратаря Ренан дош Сантош, Сисиньо, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел, Светослав Дяков, Абел Анисе, Вандерсин, Марселиньо, Джоди Лукоки и Мисиджан.

 В състава на Делио Роси започнаха вратарят Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Мики Орачев, Жорди Гомес, Васил Панайотов, Роман Прохазка, Антонио Вутов, Габриел Обертан и Серджиу Буш.

"Лудогорец" започна по-активно мача и поведе след 12 минути игра. Шампионите хванаха съперника на контраатака, при която Марселиньо намери вляво Мисиджан и холандското крило намери целта с хубав удар с десния крак по диагонала.

В 20-ата минута пред Буш се откри първата нелоша възможност за "Левски", но румънецът стреля неточно след пробив на Габриел Обертан. Малко след това бившият играч на "Манчестър юнайтед" направи още един добър рейд в половината на "Лудогорец" и отправи точен шут, но Ренан спаси.

В 31-ата минута "Лудогорец" прати топката за втори път във вратата, но попадението беше отменено заради засада. Митрев изби несполучливо след късо изпълнение на корнер, Анисе не успя да нанесе удар, но топката попадна в Пластун, който я изпрати в мрежата.

Главният рефер Волен Чинков първоначално посочи центъра, но страничният рефер правилно сигнализира, че защитникът на домакините е в засада. Ситуацията вбеси Димитър Димитров, който реагира много бурно срещу съдиите и беше изгонен на трибуните, откъдето догледа двубоя.

В 59-ата минута "Лудогорец" все пак стигна до второ попадение. Лукоки беше изведен вдясно и настигна топката на аутлинията. Крилото на домакините преодоля по-много техничен начин Ивайло Найденов, който влезе като резерва на мястото на Орачев. След това Лукоки сервира токата за Вандерсон, за когото остана само да подложи десния си крак, за да прати топката в мрежата.

До края на мача "Левски" не успя да създаде нито една стропроцентова ситуация, с която да се върне в мача. "Лудогорец" дори можеше да спечели по-убедително, но Вандерсон пропусна отличен шанс в 87-ата минута.

Дневник