Интер" спечели трудна победа с 2:1 при гостуването на "Верона" в последния мач от 11-ия кръг на италианската Серия А. Тимът от Милано записа деветата си победа в шампионата и продължава без загуба от началото на сезона.

"Нерадзурите" събраха 29 точки и се изкачиха на втората позиция в класирането. Отборът, воден от Лучано Спалети, се доближи на две точки от лидера "Наполи" и изпревари с една "Ювентус" и "Лацио", които разделят третото място.

"Верона" записа трето поредно поражение и остава на предпоследната позиция. Жълто-сините имат само шест точки след една победа, три равенство и седем загуби. С по-лош актив е единствено абсолютният аутсайдер "Беневенто", който е без спечелена точка в дебютния си сезона в елита на италианския футбол.

"Интер" дълго време не успяваше да създаде чиста голова възможност срещу добре прибрания в половината си състав на "Верона". В 36-ата минута обаче Антонио Кандрева достави перфектно центриране пред вратарското поле за Борха Валеро. Испанският халф изненада защитата на домакините с включване от втора позиция и отблизо прати топката във вратата.

В началото на второто полувреме голмайсторът на "Интер" Мауро Икарди за пръв път получи добра възможност да отправи удар. Силният му изстрел от границата на наказателното поле обаче премина над вратата, пазена от Николас.

В 59-ата минута "Верона" изненадващо успя да изравни след много спорна дузпа. Вратарят на "Интер" Самир Ханднович и Алесио Черчи подгониха една топка, която излизаше от наказателното поле. Ханданович се хвърли напред, а Черчи се строполи на земята.

Нито един от двамата не игра с топката, а повторенията показаха, че футболистът на "Верона" е симулирал. Главният съдия Клаудио Гавилучи обаче посочи бялата точка.

В този момент на терена се появи Джанпаоло Пацини, който превърна дузпата в изравнителен гол с първото си докосване до топката.

Радостта на "Верона" обаче беше кратка. В 67-ата минута бранител на домакините не успя да изчисти добре топката след центриране от корнер и тя попадна в Иван Перишич, който с мощен шут от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Николас.

В 75-ата минута "Верона" беше близо до изравняването. Мохамед Фарес беше изведен вдясно и достави хубаво центриране пред вратата. Съвсем малко обаче раздели Пацини от това да засече топката на три метра от голлинията.

Дневниик