Григор Димитров ще се изправи срещу Ришар Гаске във втория кръг на последния за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" - в Париж. Българският тенисист почиваше на старта като поставен №6 в схемата. Французинът преодоля първия кръг след оспорвана битка със сънародника си Беноа Пер, в която се наложи с 6:3, 4:6, 6:4 след 1.46 ч.

Димитров ще играе за осми път с Гаске, който е сред най-неудобните му съперници. 31-годишният французин спечели пет победи в първите пет мача помежду им. 26-годишният българинът обаче намери рецептата срещу този съперник и излезе победител в последните им два сблъсъка.

Двамата се срещнаха в третия кръг на тазгодишния Australian Open. Димитров записа убедителна победа с 6:3, 6:2, 6:4, а впоследствие стигна до полуфиналите на първия за годината турнира от Големия шлем. Другият успех на българина беше в първия кръг на мастърса в Шанхай през 2016 г. - 6:4, 6:4. 

Осмият мач между Димитров и Гаске ще бъде в сряда. Началният час на двубоя ще стане ясен във вторник вечерта. Победителят от двубоя ще срещне някой измежду Джон Иснър, Диего Шварцман и Виктор Троицки в спор за място в четвъртфиналите.

"Обичам да играя в Париж. Живял съм тук известно време и познавам града добре. Дори хората са ми познати, защото съм идвал доста пъти. Обичам да играя в зала, но за съжаление няма много такива турнири. Голямо значение има това как ще се нагодиш към условия. Не всеки го харесва, защото е предизвикателство да се играе на закрито", коментира Димитров в навечерието на турнира.

Българинът ще играе за шеста поредна година в зала "Берси". Досега той никога не е преминавал третия кръг в Париж. При дебюта си през 2012 г. той загуби във втория кръг от Хуан Монако, а в предишните четири сезона отпадна в третия кръг - от Хуан Мартин дел Потро (2013 г.), Анди Мъри (2014 г.), Давид Ферер (2015 г.) и Новак Джокович (2016 г.).

Дневник