Националният селекционер Петър Хубчев обяви избраниците си за приятелската среща със Саудитска Арабия, която ще се проведе на 13 ноември в Лисабон. Треньорът повика 20 футболисти за двубоя като впечатление прави, че за пореден път не е повикан нито един футболист на "Лудогорец".

Хубчев се отказа от услугите на капитана на България Светослав Дяков и в последните шест месеца не го вика в състава. За последно дефанзивният халф игра срещу Беларус (1:2) през юни. След това футболистът беше наказан за двубоя с Швеция, но след изтичането на санкцията си не е викан отново. Дяков, който е на 33 години, има 35 мача с националната фланелка.

От последния списък на тима впечатление прави отсъствието на капитаните на "Левски" и ЦСКА Божидар Митрев и Божидар Чорбаджийски. И двамата демонстрират спад във формата си в последните кръгове и Хубчев не ги вика за двубоя с участника на световното първенство.

В състава се завръща Михаил Александров. Халфът на "Арсенал" (Тула) вкара в дебюта на Хубчев като национален селекционер при 1:4 от Франция, но от 10 октомври 2016 г. не беше викан в състава. Завръщане прави и Георги Миланов от ЦСКА (Москва). Халфът не беше в тима за последните два мача с Франция и Люксембург.

След ЦСКА, който има най-много представители – трима (Николай Бодуров, Станислав Манолев и Антон Недялков), българските клубове, които са найе-сериозно представени са "Славия" и "Ботев" с по двама.

Националният отбор се събира на 8 ноември на базата си в Бояна. Контролата със Саудитска Арабия ще бъде първата за тима от 18 месеца насам. За последно представителният тим игра приятелски мач на турнира "Кирин къп", когато допусна загуби от Япония и Дания с 2:7 и 0:4. След идването на Петър Хубчев контроли не бяха организарани.

В исторически план България има три мача със Саудитска Арабия. В тях балансът е една победа, едно равенство и една загуба, при голова разика 2:1.

Очаква се скоро нов договор да подпише селекционерът Хубчев. Преди ден вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви, че 53-годишният треньор ще остане до 2020 г.

Списък на националния отбор за мача със Саудитска Арабия

Вратари: Пламен Илиев ("Астра", Рум), Благой Макенджиев ("Пирин").

Защитници: Васил Божиков ("Слован" Братислава), Цветомир Панов ("Ботев"), Николай Бодуров и Антон Недялков (ЦСКА).

Халфове и нападатели: Александър Цветков ("Черно море"), Станислав Манолев (ЦСКА), Ивайло Чочев ("Палермо", Ита), Симеон Славчев ("Лехия", Пол), Тодор Неделев ("Ботев"), Ивайло Димитров и Иван Минчев ("Славия"), Ивелин Попов ("Спартак" Москва, Рус), Георги Миланов ("ЦСКА Москва", Рус), Михаил Александров ("Арсенал" Тула, Рус), Спас Делев ("Погон", Пол), Андрей Гълъбинов ("Дженоа",

Dnevnik.bg