Привържениците на "Наполи" и "Манчестър сити" получиха забрана да носят колани по време на срещата между двата отбора от Шампионската лига в сряда. Мярката е по препоръка на италианския клуб, с която се надява да бъдат избегнати нови сблъсъци между феновете на стадион "Сан Паоло".

Запалянковците на двата отбора се превърнаха в главни действащи лица при предишния мач на 17 октомври, спечелен от "Сити" с 2:1. След края на срещата се е стигнало до масов бой в местен пъб, заради който фен на "Наполи" получи петмесечно наказание за лишаване от свобода.

Според пресата в Англия група от осем привърженици на италианския клуб са предизвикали сблъсъците, размахвайки колани над главите си. Сред пострадалите е 17-годишно момче, което е получило сериозна травма на главата. 

Главният секретар на "Манчестър сити" Кевин Паркър определи забраната за носене на колани като "нелепа". "Това е лудост. Знам, че те (феновете на "Сити") имаха проблеми с привърженици на "Наполи", които използваха коланите си като оръжие, но откога това e въпрос на обсъждане в Англия. Защо винаги феновете на "Сити" са наказвани".

Паркър видя и шеговитата страна от забраната за носене на колани. Според него по този начин феновете ще могат да се хранят и пият на воля.

"Ако не друго, можете да си представите, че това ще насърчи феновете на "Сити" да пият и ядат повече заради страх от падащи панталони", допълни Паркър.

Дневник