Рома" нанесе тежък удар срещу "Челси" след победа с 3:0 в Шампионската лига. "Вълците" от Рим изиграха силен мач на "Олимпико" и излязоха начело в групата си.

Стефан Ел Шаарави даде преднина на домакините още в първите секунди, а след това вкара още един гол. След почивката Диего Пероти отбеляза със силен удар и увеличи преднината на отбора си.

"Рома" събра осем точки и е на върха в група С. "Челси" остана втори с една по-малко. В другия мач "Атлетико" се препъна у дома за 1:1 с "Карабах" и е трети с три точки.

В група В ПСЖ и "Байерн" взеха нови победи и вече си осигуриха място в осминафиналите на турнира. Парижани разгромна с 5:0 "Андерлехт" и натрупаха четири успеха от четири мача при голова разлика 17:0.

"Манчестър юнайтед" продължи победния си ход и също взе четвърта победа след 2:0 срещу "Бенфика". Англичаните обаче ще трябва да изчакат още, за да подпечатат класирането си за следващата фаза. Същото важи и за "Барселона", който направи 0:0 с "Олимпиакос" като гост, но е убедително начело в групата си с десет точки и три преднина пред миналогодишния финалист "Ювентус". "Бианконерите" стигнаха до 1:1 срещу "Спортинг" в Лисабон.

В Рим мачът започна отлично за "Рома". Само след около 40 секунди Един Джеко свали с глава към Ел Шаарави, който със силен удар от воле вкара.

Последваха атаки и пропуски пред двете врати. В 36-ата минута Ел Шаарави се възползва от грешка в защитата на съперника и удвои.

След почивката "Рома" стигна до нов гол. В 63-ата минута Пероти стреля много силно в долния десен ъгъл и направи резултата 3:0. "Челси" се оказа под стрес, а "вълците" пропуснаха отлични възможности за още по-убедителна победа.

Лондончани, които играха разочароващо, станаха първият английски отбор, загубил мач в Шампионската лига този сезон.

ПСЖ и "Байерн" направиха необходимото, за да се класират за осминафиналите и в следващите два кръг ще трябва да определят кой ще завърши първи в групата.

Парижани постигнаха поведоха с гола на Верати в 30-ата минута, а секунди преди почивката Неймар удвои. След почивката настъпи времето на Курзава. Той игра много силно и вкара три гола, за да направи победата на отбора си още по-гръмка.

Dnevnik.bg