Треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров вярва, че тимът му може да продължи силната си серия в Лига Европа. След равен с "Истанбул ББ" и две поредни победи над "Хофенхайм" и "Брага", българският шампион приема португалците на "Лудогорец арена". Успех в четвъртък ще класира разградчани за следващата фаза на турнира.

"Надявам се победната ни серия да продължи. В никакъв начин не се заблуждавам, че ни чака лесен мач, "Брага" е добър отбор, който показа своите качества. Те имат пет победи и едно равенство в последните си шест мача за първенство. Освен това португалското първенство е по-силно от нашето само фактът, че имат три отбора в групите на Шампионската лига говори сам по себе си", каза Димитров.

В момента "Лудогорец" води със седем точки, докато "Брага" има шест след изиграването на три срещи. Българският шампион е единственият в групата без поражение.

Според специалиста "Брага" залага на един и същи стил на игра и трудно може да се стигне до някакви изненади. Димитров определи португалският тим като "добре изграден и чист".

"Според мен ще подходят тук по същия начин, както го направиха и в първата среща. Колко по-различно ще се развие мача обаче не мога да кажа. Ние ще се опитаме отново да ги изненадаме и да подготвим някаква тактическа новост. Може отново да променим схемата", добави треньорът на "Лудогорец".

Херо изрази своето задоволство, че вече може да използва Върджил Мисиджан, който един месец не игра, след като отказваше да подпише нов договор. В последните два мача крилото се включи силно и се разписа срещу "Етър" и "Левски". "Смятам, че шансовете са 50 на 50. Разбира се, детайлите ще определят изхода на срещата, който направи по-малко грешки, ще има повече шансове и възможности. В главата си имам някаква идея за мача, но определено има и дилеми", завърши специалистът.

Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков също очаква тежка среща с португалците. Халфът обаче е сигурен, че разградчани могат да спечелят и вкъщи.

"Знаем срещу какъв съперник се изправяме утре, но не се притесняваме. Целта ни е да спечелим мача. Ще бъде трудно, защото съперникът е изключително стойностен. Не се притесняваме да бъдем в ролята на фаворити и да търсим първото място в групата", каза Дяков.

Той не изключи нови изненади в групата, която определи като много равностойна.

"Мачът е отворен, но наистина имаме добри шансове да спечелим. Срещат се два отбора, които играят добър футбол. При нас е практика да се определя стартовият състав в деня на мача, а и при нас няма титуляри, няма резерви. Всеки трябва да даде максимума от себе си, ако играе", заяви Дяков.

Двубоят е утре вечер от 20 ч.

Dnevnik.bg