Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън скоро ще подпише нов договор с "Мерцедес", съобщава Sky Sports. Британският пилот, който си гарантира титлата за сезон 2017, два кръга преди края на състезателната година, има контракт със "Сребърните стрели" до края на 2018 г.

Преди няколко месеца Хамилтън заяви, че ще остане във Формула 1, докато изпитва удоволствие от спорта и изненадващо отвори вратата за по-ранно напускане, подобно на бившия си съотборник Нико Розберг, който се пенсионира след спечелената титла през 2016 г. След като стана четирикратен шампион, Хамилтън се прицели в още трофеи, поставяйки си за цел да се конкурира със Себастиан Фетел.

Пилотът на "Ферари" има договор със скудерията до 2020 г., а Хамилтън обеща на италианците, че те ще "продължат да не го харесват още няколко години".

"При нас нещата са лесни, защото имаме някои неща предвид. Просто в момента периодът е труден, защото трябва да направя нещо повече са спонсорите, за нашия бранд, за тима. Вярвам, че през ноември ще седнем и ще обсъдим евентуален нов договор", каза Хамилтън.

В момента Хамилтън е най-скъпоплатеният пилот във Формула 1. Според "Форбс" приходите му за 2017 г. ще надхвърлят 46 млн. долара. От тях 38 млн. долара са от заплатата му от "Мерцедес", а още осем от персонални рекламни договори.

Британецът е рекламно лице на "Л'Ореал", "Пума", Bose и енергийната напитка Monster Energy.

Според Sky Sports новият му договор с "Мерцедес" отново ще бъде тригодишен и ще с рекордни параметри. Вероятно на година Хамилтън ще получава по 40 млн. паунда (53 млн. долара). Това ще бъде значително повече от параметрите, срещу които подписа Фетел с "Ферари" - 46 млн. долара на година.

Междувременно сър Джеки Стюърт вярва, че Хамилтън ще продължи да печели във Формула 1. Легендарният британец до момента беше най-успешният пилот от Обединеното кралство, но обясни, че е доволен от факта, че рекордът му е подобрен.

"Чаках 44 години този рекорд да бъде подобрен. Все пак постиженията са, за да бъдат подобрявани след време. Люис помърда и не спира да се учи. Той може да достигне още по-големи висоти, защото не е разкрил пълния си потенциал", каза Стюърт.

Британецът е убеден, че пилотът на "Мерцедес" може да изравни Хуан Мануел Фанджо, който има пет титли, а след това да мисли и за рекорда на Михаел Шумахер от седем.

Dnevnik.bg