Тотнъм" и "Манчестър сити" се класираха за осминафиналите в Шампионската лига. "Шпортите" победиха с 3:1 колебливия носител на титлата в турнира "Реал" (Мадрид).

"Гражданите" изиграха силен мач и се наложиха с 4:2 при гостуването си на "Наполи". С четвъртата си победа от четири двубоя воденият от Хосеп Гуардиола отбор подпечата участието си в следващата фаза.

До момента в група Н "Тотнъм" и "Реал" вървяха ръка за ръка в челото и имаха напълно равни показатели. Мачът на "Уембли" наклони везните в полза на английския отбор.

Успехът прати лондончани еднолично на върха с десет точки, а мадридчани остават със седем. "Борусия" (Дортмунд) усложни положението си след ново равенство 1:1 с "Апоел". Двата отбора са в дъното с по две точки.

"Тотнъм" използва колебанията на "Реал" и стигна до ценната победа с два гола на Деле Али и един на Кристиан Ериксен. В края Кристиано Роналдо намали резултата.

В 27-ата минута Трипие получи дълго подаване вдясно и веднага насочи топката пред вратата, където Деле Али засече за 1:0. Последваха няколко възможности пред Роналдо, но португалецът не успя да вкара.

При бърза атака в 56-ата минута Деле Али задържа, излъга защитник на съперника и стреля. При удара му се получи рикошет в тялото на Серхио Рамос и топката влезе във вратата.

Нова контраатака донесе третия гол за домакините, като изведеният сам срещу вратаря Ериксен вкара. В оставащите минути "Реал" съумя единствено да отбележи почетен гол. След блокиран удар Роналдо стреля силно отблизо и беше точен за 1:3.


В Неапол "Наполи" прие "Манчестър сити" в опит да съхрани надеждите си за класиране за осминафиналите. Вместо това обаче италианците загубиха с 2:4. В другия мач "Шахтьор" победи с 3:1 "Фейенорд".

"Гражданите" са на върха с 12 точки, следвани от украинците с девет. "Наполи" остава с минимални шансове, като е трети с три, а "Фенейорд" е в дъното без точки.

Инсиние даде преднина на домакините, а след това Отаменди и Джон Стоунс направиха обрат в полза на "Сити". "Наполи" изравни чрез Жоржиньо, който вкара от дузпа в 62-ата минута. Седем по-късно Серхио Агуеро върна преднината на англичаните, а в добавеното време Рахим Стърлинг беше точен за 4:2.

Дневник