Нападателят на "Манчестър сити" Серхио Агуеро стана най-резултатният футболист в историята на клуба. Той се разписа при ключовия успех с 4:2 срещу "Наполи" като гост, който изпрати "гражданите" в осминафиналите в Шампионската лига.

Агуеро вече има 178 гола, като изпревари досегашния водач в класацията Ерик Брук. Аржентинецът постигна рекорда след 264 мача.

"Много съм щастлив, защото това е уникален момент", каза нападателят, вкарал головете си срещу 48 съперника от общо 54, срещу които е играл. 


"Трябва да продължим да се представяме по този начин. Сезонът е дълъг и е важно да продължим по същия начин", заяви Агуеро.

Мениджърът Хосеп Гуардиола остана доволен от играта у характера на отбора си. "На това ниво няма как да контролираме мача 90 минути. Ще има моменти, в които ще сме притиснати. Важното е как ще отговориш. Направихме го два пъти - след 0:1 и при 2:2, и затова съм толкова доволен", заяви испанецът.

И допълни: "Когато всичко върви, е лесно. Дори вие и аз можем да играем."

"Манчестър сити" натрупа четири поредни победи и вече е сигурен за осминафиналите. Следващата цел пред "гражданите" е да си осигурят първото място в групата.

Дневник