Арсенал" и "Цървена звезда" завършиха наравно 0:0 в мач от група Н на Лига Европа. След три поредни победи "артилеристите" не успяха да вземат трите точки, но въпреки това си осигуриха участие във фазата на директните елиминации.

Тимът на Арсен Венгер има 10 точки и не може да бъде изместен от едно от първите две места в оставащите си два мача. Френският мениджър отново заложи на експериментален състав, пълен с резерви и млади играчи, но "Арсенал" доминираше. Той реши да запази основните си футболисти за двубоя с "Манчестър сити" във Висшата лига през уикенда.

Въпреки това мерникът на играчите в червено им изневери от общо 12 удара, те уцелиха само два пъти очертанията на вратата. "Цървена звезда" действаше на контраатаки и на няколко пъти затрудни домакините.

Това е 16-и пореден мач във всички турнири, в който "Арсенал" не губи у дома (14 победи и две равенства). Освен това за първи път от май насам "топчиите" не успяха да спечелят на "Емиратс". За последно това се случи срещу "Сити" през месец май – 2:2.

"В началото на турнира знаехме, че трябва да се класираме за следващата фаза и това вече е факт. Ако не можеш да спечелиш един мач, то поне не трябва да го губиш. Не мисля, че играхме много добре, даже през първата част противникът се представи по-добре", каза след двубоя халфът Джак Уилшър.

В другия мач от групата "Кьолн" разгроми с 5:2 БАТЕ (Борисов). "Козлите", които до момента имаха три поредни загуби, най-накрая спечелиха и вече имат шансове да продължат напред.

В група К "Лацио" постигна четвърта победа от четири мача и също е сигурен участник на 1/16-финалите. Римските "орли" надвиха с минималното 1:0 "Ница" на "Олимпико".

Домакините пропуснаха отлични шансове за гол, а единственото попадение падна в третата минута на добавеното време. Тогава Максим льо Маршан се разписа в собствената си мрежа.

В другия мач от тази група "Зулте Варегем" победи като гост "Витес" с 2:0. В класирането "Лацио" има 12 точки, "Ница" е с шест, "Варегем" е трети с четири, а на последното място са холандците с едва една.

Към фазата на директните елиминации продължават още ФЧСБ ("Стяуа" - бел. ред.), "Динамо" (Киев) и "Зенит".

Резултати от Лига Европа:


ФЧСБ – "Апоел" (Беер Шева) 1:1
"Виктория" (Пилзен) – "Лугано" 4:1

"Витория" (Гимараеш) – "Марсилия" 1:0
"Залцбург" – "Коняспор" 0:0

"Реал" (Сосиедад) – "Вардар" 3:0
"Розенборг" – "Зенит" 1:1

"Атлетик" (Билбао) – "Йостерсунд" 1:0
"Херта" – "Заря" (Луганск) 2:0

Дневник