Футболистът на "Олимпик" (Марсилия) Патрис Евра се оказа в центъра на скандал преди мача с "Витория" (Гимараеш) в Лига Европа. Френският защитник получи червен картон още по време на загрявката, след като изрита привърженик на своя отбор в главата.

Според "Екип" Евра е бил обиждан от запалянковци в продължение на половин час. Бившият футболист на "Манчестър юнайтед" отишъл да говори с тях, но се създало напрежение и играчът изпуснал нервите си.

Той беше отстранен от отбора, но все пак "Олимпик" започна с 11 души. Френският отбор отстъпи с 0:1 в мача.

Евра получи критики от треньора Руди Гарсия. "Пат е повече от опитен футболист и не бива да реагира. Не можеш да отговаряш на обидите, колкото и тежки да са те. Трябва да се научи да е спокоен", заяви Гарсия.

Инцидентът върна спомените за известния "кунг-фу" ритник на Ерик Кантона срещу запалянко по време на мач на "Манчестър юнайтед" срещу "Кристъл палас" през януари 1995 г. Тогава французинът беше наказан за девет месеца.

Сега се очаква решението на дисциплинарната комисия на УЕФА по случая с Евра.

Френският футболист е известен с веселия си нрав, като често публикува забавни клипове и снимки в социалните мрежи. Преди време той се облече като панда с призив срещу расизма.

Дневник