УЕФА е започнала разследване срещу футболиста на "Олимпик" (Марсилия) Патрис Евра. Френският защитник е в центъра на скандал, след като изрита привърженик на своя отбор в главата преди гостуването на "Витория" (Гимараеш) от Лига Европа.

Евра получи червен картон за действието си още по време на загрявката преди началото на двубоя. От УЕФА съобщиха, че бранителят "ще пропусне поне един мач", а окончателното решение на дисциплинарната комисия ще бъде взето на 10 ноември.

Според "Екип" французинът е бил обиждан в продължение на половин час от запалянковците. Изданието твърди, че феновете са скандирали изразите "махай се от Марсилия", "слаб си" и "върви да правиш видеа".

"Олимпик" също ще разследва случая с невъздържаната реакция на Евра. Французинът ще получи наказание според вътрешния правилник, обявиха от отбора.

"Започвахме вътрешно разследване, за да установим кой е отговорен за инцидента. Каквото и да се случва, професионалният футболист трябва да запази контрол, въпреки провокации и обиди, независимо колко несправедливи могат да бъдат", се казва в изявлението на френския клуб.

Dnevnik.bg