Полузащитникът на "Арсенал" Сантиаго Касорла говори за изпитанията около вероятно най-трудния момент във футболната си кариера. Испанецът беше измъчван от множество контузии през годините, като при последната е бил изправен пред опасността десният му крак да бъде ампутиран.

За последно Касорла игра на 19 октомври 2016 г. при домакинството срещу "Лудогорец" в групите на Шампионската лига. След това последваха осем операции на глезена, но вместо раната да зарасне, тя се е инфектирала. 32-годишният футболист сподели пред "Марка", че това е "изяло" осем сантиметра от кожата до глезена му.

Лекуващите го доктори са били скептични за пълното му възстановяване. "Ще бъдеш доволен, ако се разхождаш със сина си в градината, ми казваха докторите", заяви испанският полузащитник.

Последната операция на 29 май се е оказала сполучлива. Докторите взели кожа от предмищницата на лявата ръка на футболиста и са я зашили към инфектираното място на глезена.

В момента Касорла преминава през интензивна възстановителна програма, а надеждите му са да се завърне в игра след Нова година. Испанецът има амбицията да докаже, че все още не е приключил с футбола.

"Облекчен съм. Всичко, през което преминах, не беше толкова лесно, колкото си представят хората. Няма да доставя удоволствие на тези, които не искат да ме видят да играя отново", каза още Касорла.

Полузащитникът благодари също на своите съотборници от националния отбор на Испания, които са били близо до него през последната година.

Дневник