"Ботев" спечели само точка от домакинството си на "Славия", но поне временно излезе трети. Пловдивчани направиха 1:1 с белите в първата среща от 15-ия кръг в Първа лига.

Резервата Стивън Петков отново изигра важна роля, като отбеляза изравнителния гол. Преди това Иван Минчев беше дал преднина на "Славия" в 26-ата минута.

В края на срещата за втори жълт картон беше изгонен защитникът на "канарчетата" Пламен Димов. Малко след него беше отстранен и капитанът на белите Емил Мартинов.

"Ботев" събра 25 точки и излезе трети. Със същия актив е и "Левски", който приема "Локомотив" (Пловдив). "Славия", който има една победа в последните си пет мача, е девети със 17.

В 26-ата минута Емануел Мба върна към Минчев пред дъгата на наказателното поле на "канарчетата". Оставеният непокрит футболист на "Славия" стреля от разстояние и вкара за 1:0.

Домакините натиснаха в началото на второто полувреме. "Ботев" беше деен в нападение, но пропуски направиха Тодор Неделев и Фернандо Виана.

"Канарчетата" изравниха в 65-ата минута, когато Петков беше точен с първото си докосване на топката секунди след влизането си в игра.

Дневник