Повече от 300 души са заявили участие в ултрамаратона "Кениън Крийк". Състезанието ще се проведе за първи път на 5 ноември, като ще премине по поречието на реките Бели и Черни Лом.

Участниците са на възраст от 9 до над 60 години и са от шест държави, каза председателят на сдружение "Поломие Русе" Чавдар Черников, което е организатор на проявата. Най-много са състезателите от България и Румъния.

Желаещите могат да изберат една от трите дистанции - 10, 20 и 50 км. Стартът и финалът са до Басарбовския скален манастир. Живописното трасе следва поречието на река Русенски Лом в посока Ивановските скални църкви.

Черников обясни, че 50-километровата дистанция може да бъде измината за около четири часа от добре подготвени състезатели. Целта на състезанието е изпитанието на човешката воля и популяризирането на региона, добави той.

Организаторите обявиха, че е осигурен безплатен транспорт от спирката на зала "Булстрад Арена" до старт-финала. Автобусите тръгват в 5.45 и в 8.45 ч.

Партньори на събитието са дирекция "Природен парк Русенски Лом", общинската фондация "Русе - град на свободния дух" и няколко фирми.

Dnevnik.bg