„Берое" и "Дунав" не се победиха в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Стара Загора завърши 1:1, по същия начин както и първата среща между двата тима в началото на сезона. Мачът беше дебют за новия треньор на "Дунав" Малин Орачев, но тимът му не можа да прекъсне серията си без победа. Русенци не са печелили от 10 септември (3:0 срещу "Витоша"), вече в продължение на седем мача (три равенства и четири загуби).

"Имаме още много много да работим, но е важно, че се борихме на терена и си заслужихме точката. Тя ще ни донесе доста самочувствие в бъдеще. Искам да обърна внимание най-вече на защитата, да се подредим и след това вече да мислим за атаката", каза новият треньор на "Дунав".

След слабо първо полувреме, в което не отправи нито един точен удар към вратата на гостите, "Берое" все пак поведе през втората част. Точен беше Мартин Камбуров, който засече подаване от фланга, изпреварвайки вратаря на "Дунав" Конов в 50-ата минута.

Малко по-рано негов гол беше отмненен заради засада.

Камбуров отбеляза своя 193 гол в българския елит и вече е на едно попадение от третия във вечната ранглиста на Първа лига Динко Дерменджиев.

Девет минути след попадението на ветерана, "Дунав" изравни чрез Мирослав Будинов. Карагарен изскочи зад защитата, ударът му срещна и двата странични стълба, а при добавката Будинов реализира – 1:1.

"Очаквах гостите да са агресивни, защото след треньорска смяна винаги има импулс. Нашите футболисти бяха подготвени как да реагират. Мога да кажа, че някои играчи един ден като напуснат "Берое" ще осъзнаят в какъв отбор са били. Някои от тях не заслужават да са тук. Недопустимо е да правим такива грешки и вече ще подходим по различен начин", каза след двубоя треньорът на "Берое" Александър Томаш.

В ранния мач от програмата "Етър" победи "Витоша" (Бистрица) с 2:0 на стадион "Ивайло". Виолетовите спечелиха за първи път от 20 август насам и прекъснаха серия от осем мача без успех.

След слабите мачове в последно време треньорът Станислав Генчев взе мерки и извади трима от основните си играчи от състава – Иван Стоянов, Йордан Апостолов и Георги Сърмов, а ходът му сработи. Още в началото на мача "Етър" имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Румен Гьонов.

В 28-ата минута Александър Александров откри след хубав удар от въздуха. Повторенията обаче показаха, че играчът на "Етър" е бил в положение на засада.

Това беше първи гол за универсалния футболист от сезон 2011-12, когато той играеше за "Черно море". След 146 двубоя в Първа лига или общо 2210 дни, Александров отново намери очертанията на вратата.

"Витоша" не направи нищо преди почивката, а през втората част също нямаше сериозни положения, с които да избегне загубата. Вторият гол за "Етър" отбеляза Бадара в 71-ата минута.

Тимът от Бистрица остава на дъното в Първа лига със само две точки от 15 мача. Новакът все още чака първата си победа.

Dnevnik.bg