ПСЖ записа десета победа от началото на сезона в Лига 1 и продължава уверено да води в класирането на френския шампионат. Парижани разгромиха "Анже" с 5:0 като гост и вече имат 32 точки, със седем повече от действащия шампион "Монако", който е и с мач по-малко.

Дори без контузения Неймар, ПСЖ нямаше никакви проблеми и реши всичко още преди почивката, когато водеше с 3:0. Килиан Мбапе откри в петата минута след подаване на Данил Алвеш. Защитникът центрира от десния фланг към близката греда, а там с хубав удар от въздуха 18-годишният нападател преодоля Матийо Мишел.

В 14-ата бразилецът направи втора асистенция този път за Юлиан Дракслер. Алвеш пусна хитър пас между трима играчи на "Анже" и германецът технично прехвърли вратаря на домакините.

Половин час след началото на срщата резултатът стана класически след комбинация между Мбапе и Единсон Кавани. Това беше попадение №100 за уругваеца в Лига 1. Той е на пето място сред футболистите достигнали най-бързо до тази бройка попадения. Кавани го стори в 144-ия си мач за ПСЖ.

Мбапе нахлу отдясно, технично с пета върна към Кавани, а силният шут на уругваеца нямаше как да бъде спасен.

След почивката "Анже" опита да отговори и имаше няколко добри шанса пред вратата на Алфонс Ареола, но стражът на ПСЖ се справи и не пусна гол. В 60-ата минута Кавани окончателно уби интригата след нов гол. Той беше изведен от Дракслер и с плътен удар реализира за втори път в двубоя.

Крайният резултат оформи Мбапе шест минути преди последния сигнал. Французинът се разписа след подаване на Лукас Моура.

Мбапе също записа рекордно постижение. Той стана най-младия играч в историята на Лига 1, който стига до 20 гола. Мбапе го стори едва на 18 години и 10 месеца.

Dnevnik.bg