Ливърпул" доближи "Уест Хем" до зоната на изпадащите след успех при гостуването си на "Лондон стейдиъм" с 4:1. Мърсисайдци решиха всичко в двубоя в рамките на две минути и 37 секунди. Толкова време раздели попаденията на Мохамед Салах и Жоел Матип в 21-ата и 24-ата минути, които наклониха и везните в полза на гостите.

След почивката "чуковете" отговориха с попадение на Мануел Лансини, но бързо устремът им секна след голове на Алекс Окслейд-Чембърлейн и отново на Салах.

Успехът е втори пореден за тима на Юрген Клоп, който в предишния кръг победи "Хъдърсфийлд" с 3:0. Червените от "Анфийлд" се върнаха на шестото място в таблицата.

Над всички беше Салах, който отбеляза две попадения и беше най-опасният играч на гостите. "Започнахме доста добре и агресивното начало ни помогна да пречупим "Уест Хем". Това е добър резултат за нас и ни дава доста увереност. Никога не съм се съмнявал в моите възможности и затова се върнах в Англия", каза Салах в ефира на BT Sport.


Още в началото на мача Фирмино можеше да вкара, но Джо Харт спаси. Това обаче даде насока на това как ще се развива срещата, а "Ливърпул" беше доминиращият отбор. Вратарят на "чуковете" пък знаеше, че ще има тежък следобед, след като в досегашните си 17 мача срещу червените във Висшата лига, Харт беше допуснал 29 попадения.

В 21-ата минута Салах беше изпуснат от защитата, египтянинът получи хубав пас от Садио Мане и без проблем прати топката зад гърба на Харт.

За пореден път червените показаха невероятната си скорост на контраатака. Подобно на двубоя с "Арсенал", "Ливърпул" отбеляза след корнер пред собствената си врата. Точно 13 секунди изминаха след изпълнението на ъгловия удар от едната врата преди Салах да реалзиира след контрата на мърсисайдци.

Две минути и половина по-късно вратарят на "Уест Хем" извади топката за втори път от мрежата си. След центриране от корнер Фирмино стреля от няколко метра, Харт първоначално спаси, но нямаше шанс при добавката на Матип – 0:2.

До края на първата част "чуковете" нямаха отговори и единственото, което успяха да направят беше да респектират гостите си с няколко сериозни нарушения.

След почивката "Уест Хем" излезе преобразен и заигра доста по-добре. Влизането на тарана Анди Каръл промени играта на домакините и постави под напрежение отбраната на мърсисайдци. В 55-ата минута тя сбърка, като Джо Гомез изпусна Мануел Лансини и аржентинецът намали резултата.

Устремът на домакините трая много кратко и само 55 секунди след гола на Лансини, "Ливърпул" отново водеше с две попадения. Окслейд-Чембърлейн получи топката необезпокояван в наказателното поле и вкара първия си гол след трансфера си в клуба.

Точка на спора сложи Салах, който отново се разписа след пас на Мане.

"Резултатът е много добър за нас. Ние променихме начина, по който подхождаме към такива срещи, използвахме скоростта си на контраатака и приехме играта пред нашето поле. Много съм доволен от Фирмино, който изигра трети мач за една седмица, но го направи със страхотна енергия, не съм сигурен, че съм виждал нещо подобно в кариерата си", каза Юрген Клоп след мача.

Резултати от Висшата лига

"Стоук сити" - "Лестър" 2:2
(Шакири 39', Крауч 73'; Ибора 33', Марез 60')

"Хъдърсфийлд" - "Уест Бромич" 1:0
(Ван ла Пара 44')

"Нюкасъл" - "Борнмът" 0:1
(Кук 90+2')

"Саутхемптън" - "Бърнли" 0:1
(Воукс 81')

"Суонзи" - "Брайтън" 0:1
(Мъри 29')

Dnevnik.bg