Американецът Джак Сок ще спори с Филип Крайнович за титлата на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Париж. Той победи местния любимец Жюлиен Бенето със 7:5, 6:2 и не позволи на предстваител на домакините да играе на финалния двубой.

Сок се нуждаеше точно от 1.20 часа, за да пречупи 35-годишния ветеран, който за последен път игра пред публиката в зала "Берси". Американецът, който е 22-и в света направи стабилен мач и за първи път се класира на финал от турнир от категорията "Мастърс 1000". Сок има две титли през този сезон – в Оуклънд и Делрей бийч, и сега може да вземе най-ценното отличие в кариерата си.

Освен това Сок може ще се класира на финалния "Мастърс" в Лондон, ако триумфира с титлата в Париж.

Първият сет в полуфиналния мач беше много драматичен, като Сок реализира три пробива, а Бенето два.Американецът спечели само четири от подаванията си, но показа малко по-здрави нерви, за да успее да затвори първата част след 50 минути. Това пречупи Бенето и той не оказа сериозна съпротива във втория сет.

Френският ветеран се държеше до 2:2, но след това не успя да спечели нито един гейм, с което напусна и турнира. Бенето пропусна шанса да се класира на първи финал от 2014 г. и същевременно да опита да завърши кариерата си с титла. За 17 години при професионалистите Бенето няма нито една титла.

"Това е сериозно постижение за мен, но аз не искам да се задоволя с него, искам да спечеля турнира. Знам, че няма да е никак лесно, но вярвам, че мога да го направя. Не мисля, че бях на много добро ниво в първия сет, но след като го спечелих играех с по-голяма увереност. Публиката беше страхотна и беше нормално да подкрепя Жюлиен толкова страстно, защото той е французин", каза Сок.

Той определи двубоят утре с Крайнович като един от най-важните в кариерата си до момента.

"Когато дойдох тук в Париж, честно казано нямах големи надежди, че ще имам сериозен шанс да се класирам за Лондон, защото конкуренцията е много голяма. Благодарение на някои контузии и малко късмет обаче успях да се промъкна дотук и съм решен да се боря", добави американецът.

Dnevnik.bg