Дионтей Уайлдър постигна впечатляваща победа над Бърмейн Стивърн и защити титлата си в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). Американецът нокаутира съперника си още в първия рунд и по този начин спази обещанието си, което даде на официалната пресконференция.

Той вече има 39 победи от 39 срещи на професионалния ринг и 38-а с нокаут. За 19-и път в своята кариера Уайлдър приключи двубой още преди да е изтекъл и първия рунд, като го направи по впечатляващ начин.

Боксьорът от Алабама се закани да унищожи канадеца, който до момента беше единствения съперник, издържал срещу него всички 12 рунда. Това се случи на 17 януари 2015 г., когато Уайлдър спечели вакантната титла на WBC.

"Казах какво ще се случи още преди мача и го направих, затова искам мир със Стивърн. Той заслужава уважение, че излезе на ринга. Но няма кой да се мери с мен в тежката категория – аз съм мощен, подвижен, атлетичен. Движа се като боксьор от средните категории. Аз съм кралят", каза 32-годишният боксьор след срещата.

Двубой на практика нямаше, след като от първия гонг Уайлдър се впусна в атака. Той нанесе редица от тежки удари в тялото на канаеца. Стивърн държеше високо гарда си, но не се движеше много по ринга.

В последната минута Уайлдър свали три пъти съперника си на земята и мачът приключи. Точно 52 секунди преди гонга гардът на Стивърн се отвори и шампионът пласира много тежък прав удар в главата му, пращайки го на пода.

Това определено зашемети канадеца, който се изправи, но застана неподвижен в средата на ринга, буквално без да дава съпротива. С комбинация от две десни и едно ляво кроше, Уайлдър го прати за втори път в нокдаун.

Реферът Артър Мерканте позволи срещата да продължи отново, но последва канонада от удари на Уайлдър, който натика съперника си във въжетата и го свали за трети път, с което и мачът приключи.

Пораженията за Стивърн бяха сериозни, след като канадецът няколко минути не успя да се изправи на крака.

Веднага след мача американецът предизвика шампиона на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа в дългоочакван мач между двамата.

"Слушай Ей Джей, отдавна чакам за мач между нас и сега ти обявявам война. Приемаш ли моето предизвикателство", попиа Уайлдър.

Американецът защити титлата си на Световния боксов съвет за шести път и се доближава до бой за обединяване на поясите в тежка категория. Най-вероятно мач между Уайлдър и Джошуа ще има през следващото лято.

Очаква се преди това Бронзовия бомбардировач да се бие с победителя от мача между Доминик Брийздейл и Ерик Молина, които ще излъчат претендент за пояса му. В началото на 2018 г. пък се очаква Джошуа да срещне Джоузеф Паркър, шампионът на Световната боксова организация (WBO). Така, ако британецът е победил и завоювал нова титла, то мач с Уайлдър ще бъде за излъчването на абсолютен световен шампион.

"Много дълго чакам да те срещна, сега искат да ми пратят селянина (Дилиън Уайт – бел. ред.), но аз искам краля, искам Джошуа. Аз не бягам и не се крия, защото съм най-добрият. Ще отида навсякъде по света, за да се бия с теб. Хайде да го направим", завърши Уайлдър.

Dnevnik.bg