Шампионът в НБА "Голдън стейт уориърс" постигна трета поредна победа и седма за сезона, надигравайки със 127:108 "Денвър нъгетс" като гост в "Пепси сентър". "Войните" излязоха начело в Западната конференция, като имат еднакъв актив с "Хюстън рокетс" (7-3), но по-добра точкова разлика.

Очаквано звездите на "Голдън стейт" Кевин Дюрант и Стеф Къри бяха над всички. Крилото вкара 25 точки и добави още седем асистенции и седем борби за 29 минути на паркета. Къри се отчете с дабъл-дабъл – 22 точки и 11 асистенции. Плеймейкърът даде седем от асистенциите си още през първата четвърт, с което изравни най-доброто си постижение в кариерата.

Четирима от титулярната петица на шампионите завършиха с двуцифрен актив, след като Клей Томпсън и Дреймънд Грийн вкараха по 15 точки. Джавейл Макгий се включи силно от пейката с 11 точки.

За "буците" най-резултатен беше Уил Бартън с 21 точки. Той добави пет асистенции и осем борби. На ниво беше и другият гард Емануел Мудией с 15 точки, седем асистенции и пет борби, но останалите не се представиха добре.

"Голдън стейт" поведе с 13 точки още след първата четвърт, но на почивката авансът им беше съкратен с осем точки. Последва много силна трета част за гостите, които реализираха 43 точки срещу само 21 за "Денвър". В края на мача "буците" опитаха отчаян щурм, но разликата беше прекалено голяма.

Карл-Антъни Таунс поведе "Минесота тимбъруулвс" към четвърта поредна победа в Лигата. Центърът беше над всички в "Таргет сентър" и помогна на "вълците" да се справят с "Далас маверикс" със 112:99.


Таунс записа дабъл-дабъл с 31 точки и 12 борби, за 32 минути на паркета. Центърът, който е само на 21 години вече има средно по 22.4 точки и 11.1 борби през сезона. Джими Бътлър нямаше ден, като вкара само четири точки за 33 минути игра. Той беше 1/7 от зоната за две точки и 0/2 от тройката, но за сметка на това Таунс спаси отбора си.

Центърът получи голяма помощ от крилото Андре Уигинс, отличил се с 23 точки, две асистенции и три борби. Силен мач направи и тежкото крило Тадж Гибсън, който също записал дабъл-дабъл – 12 точки и 10 борби.

От титулярната петица на "вълците" единствено Бътлър не беше на висота, след като и Джеф Тийг се отчете с дабъл-дабъл за победата. Плеймейкърът вкара 11 точки и даде 10 асистенции.

Центровете на "Ню Орлийнс пеликанс" Антъни Дейвис и Демаркъс Къзънс записаха знаменито постижение при победата след продължение с 96:90 над "Чикаго булс". Високите играчи на "пеликаните" реализираха дабъл-дабъл с по над 25 точки и над 10 борби за четвърти път през сезона.

В предходните две години нито едни съотборници не са го постигали повече от два пъти.

"Пеликаните" изоставаха със седем точки преди финалните 12 минути, но наваксаха пасива си и вкараха мача в продължение. Там с 13:7 те пречупиха "биковете".

Дейвис вкара 27 точки и овладя 16 отскочили топки, а Къзънс записа 25 точки, четири асистенции и 11 борби.

Dnevnik.bg