„Тотнъм" срещна неочаквани проблеми при домакинството си на последния във Висшата лига "Кристъл палас". "Шпорите" не бяха на висота и с голяма доза късмет стигнаха до успеха с 1:0. Той стана факт след гол на корееца Хюнг-Мин Сон в 64-ата минута. И в третото си лондонско дерби за сезона "Тотнъм" имаше доста колебания, след като преди това загуби от "Челси" в шампионатен мач и от "Уест Хем" в Купата на Лигата.

"Шпорите" бяха без много от основните си футболисти – Деле Али, за когото стана ясно, че ще пропусне контролите на Англия с Германия и Бразилия, Тоби Алдервейрелд, както и двама от вратарите - Юго Лорис и Мишел Ворм. Това наложи между гредите да застане Пауло Гасанига.

Аржентинецът направи дебют за "Тотнъм" във Висшата лига, а освен това игра в елита за пръв път от 687 дни.

Противно на логиката той имаше повече работа от двамата вратари, след като играчите пред него не се представиха на висота. Гостите от Южен Лондон бяха много агресивни и подходиха много дисциплинирано в отбрана. Хари Кейн почти нямаше шансове за "Тотнъм", а за сметка на това Вилфрид Заха и компания имаха няколко отлични възможности да се разпишат.

Гасанига обаче отчая "орлите" с няколко блестящи намеси и в двете полувремена. Най-добрата възможност за "Кристъл палас" пропусна Заха, който в началото на втората част изскочи сам срещу вратаря, преодоля го, но стреля неточно.

Това беше наказано от "Тотнъм" и в 64-ата минута след продължително разбъркване Сон се разписа. Защитата на няколко пъти чистеше топката след центрирания на Дани Роуз и Муса Сисоко, но накрая с прецизен удар с левия крак Сон преодоля Хулиан Сперони.

С попадението си нападателят стана най-резултатния азиатец в историята на Висшата лига. Той вече има 20 гола, с един повече от бившия футболист на "Манчестър юнайтед" Парк Жу-Сунг.

До края на мача отново кореецът беше в центъра на събитията и на два пъти пропусна да направи успеха на "шпорите" по-изразителен.

"Тотнъм" се изравни с "Манчестър юнайтед" по точки, по 23, преди "червените дяволи" да изиграят двубоя си с "Челси". "Палас" остава на дъното с едва четири точки от 11 двубоя.

Dnevnik.bg