Шампионът "Реал" (Мадрид) се върна на победния път и надви с 3:0 опашкаря в Ла Лига "Лас Палмас". Благодарение на трите точки мадридчани влязоха в тройката, изравнявайки се с градския съперник "Атлетико" с по 23, но заради по-добра голова разлика заемат третата позиция.

Кралския клуб сложи край по добър начин на една трудна седмица, в която първо загуби сензационно от "Жирона", а после и от "Тотнъм" в Шампионската лига.

Треньорът Зинедин Зидан даде почивка на някои футболисти, но "Реал" отново изглеждаше застрашително силно, особено за съперник от ранга на "Лас Палмас". Още в третата минута шампионите можеха да поведат, но Карим Бензема направи невероятен пропуск. Той излезе очи в очи с вратаря Раул, но позволи да бъде застигнат и защитник в жълто го извади от равновесие, след което му отне.

През първата част "Реал" не изглеждаше никак добре, действаше бавно, без нуждата агресия и сякаш чакаше съперникът сам да се победи. Тъкмо когато нещата отиваха към сензационно нулево равенство на почивката, Каземиро вкара важния първи гол за мадридчани.


Дефанзивният халф засече центриране на Тони Кроос от корнер и откри резултата. Бразилецът оглави любопитна класация, ставайки първия футболист на "Реал", който отбелязва гол с лгава във всеки турнир, в който тима му участва през сезона.

След почивката "Реал" действаше с доста по-голямо спокойствие и самочувствие, най-вече заради отбелязания гол.

В 56-ата минута Марко Асенсио отбеляза страхотен гол, който вдигна настроението на публиката. Вратарят на "Лас Палмас" изби центриране от фланга, но топката отиде право на левия крак на Асенсио, който с безпощаден удар от ждроп я прати в горния десен ъгъл, без шанс за Раул да спаси.

Халфът отбеляза четвърти си гол с удар извън наказателното поле, като няма друг футболист в Ла Лига с подобно постижение през сезона.

До края на двубоя основната интрига беше дали "Реал" ще успее да оправи головата си разлика, след като изостава сериозно по този показател от "Барселона" и "Валенсия", които имат отбелязни по 30 попадения в досегашните 11 кръга.

Най-амбициран да се разпише беше Кристиано Роналдо, който отправи седем удара към вратата. Португалецът обаче продължи с лошата си форма в шампионатните сблъсъци и нямаше никакъв късмет пред гола.

Ударите на Роналдо или излизаха в аут, или бяха спасявани от стража на гостите от "Лас Палмас".

Носителят на "Златната топка" бележи много по-редовно в Шампионската лига, но в испанското първенство формата му не е никак задоволителна. След 11 кръга Роналдо е на второ място по отправени удари в Ла Лига – 48, но от тези шутове е вкарал само един гол.

За сметка на това Лионел Меси, който е първи с 69 удара, има 12 гола.

След като не успя да се разпише португалецът все пак остави отпечатък, асистирайки за крайното 3:0. Роналдо се измъкна по десния фланг и центрира за Иско, който от пет метра нямаше никакъв проблем да се разпише.

След 11 изиграни кръга "Реал" е на осем точки зад лидера "Барселона".

Дневник