Мениджърът на "Уест хем" Славен Билич беше уволнен, съобщиха от клуба. Хърватският специалист е освободен след слабото начало на сезона, което изпрати "чуковете" в зоната на изпадащите.

"Собственикът и бордът на директорите искат да изразят своите благодарности за работата на Славен и щаба му през последните две години и половина. Вярваме, че промяната е задължителна, за да продължи клубът позитивно напред", се казва в изявлението на "Уест хем".

Билич изведе "чуковете" в 111 мача във всички турнири, в които записа 42 победи, 30 равенства и 39 загуби. Хърватинът спечели средно по 1.33 точки на мач във Висшата лига, което е най-високият резултат за постоянен мениджър в историята на "Уест хем".

Билич, който имаше договор до края на сезона, застана начело на "чуковете" през лятото на 2015 г. В първия му сезон във Висшата лига 49-годишният хърватин класира отбора на седмо място. Година по-късно "Уест хем" завърши 11-и.

"Чуковете" започнаха слабо настоящия сезон, като след 11 мача се намират на 18-ото място с девет точки. Отборът има две победи, като превъзхожда единствено последния "Кристал палас" по този показател, който е с един успех.

"Тъжен съм и разочарован, но не от клуба. Очаквах го (уволнението), ако трябва да съм честен. Не си тръгвам с лоши чувства. Ще мине време и съм сигурен, че ще бъда горд от работата си тук", заяви Билич пред "Скай спортс".

Уволнението на Билич е четвъртата треньорска смяна от началото на сезона във Висшата лига. Хърватинът последва съдбата на Франк де Бур, Крейг Шекспир и Роналд Куман.

Според "Скай спортс" най-вероятният заместник на Билич е бившият мениджър на "Евертън", "Манчестър юнайтед" и "Съндърланд" Дейвид Мойс.

Дневник

    Facebook
    Twitter
    Viber
    Още възможности за споделяне